Over de
verkiezing

Bekijk hier een NH Media registratie:

De titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ is dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie en omvat tevens een prijzenpakket ter waarde van € 5.000.

In 2022 vindt de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland voor de vijftiende keer plaats. Het is een belangrijk en breed gedragen initiatief om waardering voor ondernemingen in de provincie uit te spreken. Ondernemers zijn immers de drijvende kracht van de economie in Noord-Holland.

De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland
is op te delen in vier stappen:

Tot 16 januari 2022 kunnen ondernemingen zich aanmelden of worden voorgedragen. Vervolgens vindt er een eerste selectie plaats op basis van de gestelde criteria:

 • Onderneming moet minimaal 3 jaar bestaan
 • Onderneming geeft aan in welke categorie deze valt:
  • De Belofte
  • MKB-Klein (0-10 fte)
  • MKB-Midden (10-100 fte)
  • Grootbedrijf (100+ fte)
 • Onderneming heeft een positief bedrijfsresultaat over de afgelopen 3 jaar.
 • Het hoofdkantoor van de onderneming is in Noord-Holland gevestigd

De Belofte

Mooie kans voor jong ondernemerschap

Bijzondere bedrijven die zich aanmelden voor de reguliere OVNH-prijzen (MKB-Klein, MKB-Midden, Grootbedrijf) vallen vaak af omdat ze te kort bestaan of nog geen zwarte cijfers schrijven. De OVNH heeft besloten deze bedrijven voor de veertiende editie voor het eerst mee te laten dingen naar De Belofte en die verkiezing ook open te stellen voor andere jonge, veelbelovende ondernemingen uit Noord-Holland.

De onderneming die De Belofte wint, krijgt een flinke steun in de rug; behalve erkenning en het mentorschap van een oud-winnaar, krijgt het winnende bedrijf ook financieel-strategische begeleiding door het team van PIM-NH. PIM-NH ondersteunt bedrijven bijvoorbeeld bij financieringsvraagstukken op het gebied van innovatie, duurzaamheid of circulariteit.

Het traject voor De Belofte:

Jonge ondernemingen (minimaal 1 jaar, maximaal 3 jaar) in Noord-Holland kunnen aangemeld worden t/m 16 januari 2022.

Voor de categorie “De Belofte” is een positief bedrijfsresultaat geen vereiste.

Houd mij op de hoogte