Over de verkiezing

Erkenning van ondernemerschap

De titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ is dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie en omvat tevens een prijzenpakket ter waarde van € 5.000.

In 2019/2020 vindt de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland voor de veertiende keer plaats. Het is een belangrijk en breed gedragen initiatief om waardering voor ondernemingen in de provincie uit te spreken. Ondernemers zijn immers de drijvende kracht van de economie in Noord-Holland.

De verkiezing 2019/2020 is op te delen in vier stappen

 1. Tot 12 januari 2020 kunnen ondernemingen zich aanmelden of worden voorgedragen. Vervolgens vindt er een eerste selectie plaats op basis van de gestelde criteria:
  • Onderneming moet minimaal 3 jaar bestaan
  • Onderneming geeft aan in welke categorie deze valt:
   • MKB-Klein (0-10 fte)
   • MKB-Midden (10-100 fte)
   • Grootbedrijf (100+ fte)
  • Onderneming heeft een positief bedrijfsresultaat over het huidige èn het afgelopen jaar
  • Het hoofdkantoor van de onderneming is in Noord-Holland gevestigd
 2. De ondernemingen die voldoen aan de criteria en de gevraagde informatie hebben geleverd, worden na een eerste selectie door de stuurgroep genomineerd en bezocht door een team van deskundigen. Winnaars van regionale ondernemingsverkiezingen van 2019 behoren automatisch tot deze genomineerden.
 3. Na het bedrijfsbezoek nomineert de jury tien bedrijven per categorie. Alle genomineerde ondernemingen worden bezocht door de jury.
  Tijdens de verkiezingsavond op 20 mei 2020 strijden uiteindelijk 30 definitief genomineerden (tien per categorie) om de titel: Beste Onderneming Noord-Holland 2019/2020. Op grond van de presentatie op de avond en alle verkregen informatie kiest de jury per categorie een winnaar.
 4. Alle dertig genomineerde ondernemingen maken kans op de publieksprijs. De winnaar wordt gekozen door het publiek en het stemmen verloopt via internet. De stemronde voor dit jaar loopt tot en met 17 mei 2020.
Menu