Over de
verkiezing

Bekijk hier een NH Media registratie:

De titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ is dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie en omvat tevens een prijzenpakket ter waarde van € 5.000.

In 2022 vindt de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland voor de vijftiende keer plaats. Het is een belangrijk en breed gedragen initiatief om waardering voor ondernemingen in de provincie uit te spreken. Ondernemers zijn immers de drijvende kracht van de economie in Noord-Holland.

De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland
is op te delen in vier stappen:

Tot 16 januari 2022 kunnen ondernemingen zich aanmelden of worden voorgedragen. Vervolgens vindt er een eerste selectie plaats op basis van de gestelde criteria:

 • Onderneming moet minimaal 3 jaar bestaan
 • Onderneming geeft aan in welke categorie deze valt:
  • De Belofte
  • MKB-Klein (0-10 fte)
  • MKB-Midden (10-100 fte)
  • Grootbedrijf (100+ fte)
 • Onderneming heeft een positief bedrijfsresultaat over de afgelopen 3 jaar.
 • Het hoofdkantoor van de onderneming is in Noord-Holland gevestigd

De ondernemingen die voldoen aan de criteria en de gevraagde informatie hebben geleverd, worden na een eerste selectie door de stuurgroep genomineerd en bezocht door een team van deskundigen.

Winnaars van regionale ondernemingsverkiezingen van 2021 behoren automatisch tot deze genomineerden.

Na het bedrijfsbezoek nomineert de jury tien bedrijven per categorie. Alle genomineerde ondernemingen worden bezocht door de jury.
Tijdens de verkiezingsavond op 25 mei 2022 strijden uiteindelijk 30 definitief genomineerden (tien per categorie) om de titel: Beste Onderneming Noord-Holland 2022.

De top-3 ondernemingen mogen op het podium binnen 45 seconden een pitch doen. Op grond van deze pitch op de avond zelf en alle verkregen informatie kiest de jury per categorie een winnaar.

Alle dertig genomineerde ondernemingen maken kans op de publieksprijs. De winnaar wordt gekozen door het publiek en het stemmen verloopt via internet.

De stemronde voor dit jaar loopt tot en met 24 mei 2022.

De Belofte

Mooie kans voor jong ondernemerschap

Bijzondere bedrijven die zich aanmelden voor de reguliere OVNH-prijzen (MKB-Klein, MKB-Midden, Grootbedrijf) vallen vaak af omdat ze te kort bestaan of nog geen zwarte cijfers schrijven. De OVNH heeft besloten deze bedrijven voor de veertiende editie voor het eerst mee te laten dingen naar De Belofte en die verkiezing ook open te stellen voor andere jonge, veelbelovende ondernemingen uit Noord-Holland.

De onderneming die De Belofte wint, krijgt een flinke steun in de rug; behalve erkenning en het mentorschap van een oud-winnaar, krijgt het winnende bedrijf ook financieel-strategische begeleiding door het team van PIM-NH. PIM-NH ondersteunt bedrijven bijvoorbeeld bij financieringsvraagstukken op het gebied van innovatie, duurzaamheid of circulariteit.

Het traject voor De Belofte:

Jonge ondernemingen (minimaal 1 jaar, maximaal 3 jaar) in Noord-Holland kunnen aangemeld worden t/m 16 januari 2022.

Voor de categorie “De Belofte” is een positief bedrijfsresultaat geen vereiste.

De aanmeldingen worden teruggebracht naar een top 10. Elk genomineerd bedrijf in de top 10 wordt vóór 1 april 2022 bezocht door partners van de OVNH.

Na dit bedrijfsbezoek nomineert de stuurgroep 3 finalisten. Deze 3 ondernemingen worden bezocht door een jury (periode 13 april t/m 15 mei).

Finale-avond 25 mei 2022: tijdens deze verkiezingsavond zal bekend worden gemaakt wie zich de De Belofte van Noord-Holland 2022 mag noemen.

Houd mij op de hoogte