Over de
verkiezing

Bekijk de after movie van 2023:

De titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ is dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie.

In 2024 vindt de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland voor de zeventiende keer plaats. Het is een belangrijk en breed gedragen initiatief om waardering voor ondernemingen in de provincie uit te spreken. Ondernemers zijn immers de drijvende kracht van de economie in Noord-Holland.

De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland
is op te delen in vier stappen:

Tot 7 januari 2024 kunnen ondernemingen zich aanmelden of worden voorgedragen. Vervolgens vindt er een eerste selectie plaats op basis van de gestelde criteria:

 • Onderneming moet minimaal 3 jaar bestaan
 • Onderneming geeft aan in welke categorie deze valt:
  • De Belofte
  • MKB (1-75 fte)
  • Grootbedrijf (75+ fte)
 • Onderneming heeft een positief bedrijfsresultaat over de afgelopen 3 jaar.
 • Het hoofdkantoor van de onderneming is in Noord-Holland gevestigd

De ondernemingen die voldoen aan de criteria en de gevraagde informatie hebben geleverd, worden na een eerste selectie door de stuurgroep genomineerd en bezocht door een team van deskundigen.

Winnaars van regionale ondernemingsverkiezingen van 2023 behoren automatisch tot deze genomineerden.

Na het bedrijfsbezoek nomineert de jury tien bedrijven per categorie. Alle genomineerde ondernemingen worden bezocht door de jury.
Tijdens de verkiezingsavond op 29 mei 2024 strijden uiteindelijk 30 definitief genomineerden (tien per categorie) om de titel: Beste Onderneming Noord-Holland 2024.

De top-3 ondernemingen mogen op het podium binnen 45 seconden een pitch doen. Op grond van deze pitch op de avond zelf en alle verkregen informatie kiest de jury per categorie een winnaar.

Alle dertig genomineerde ondernemingen maken kans op de publieksprijs. De winnaar wordt gekozen door het publiek en het stemmen verloopt via internet.

De stemronde voor dit jaar loopt tot en met 29 mei 2024.

De Belofte

Mooie kans voor jong ondernemerschap

Bijzondere bedrijven die zich aanmelden voor de reguliere OVNH-prijzen (MKB, Grootbedrijf) vallen vaak af omdat ze te kort bestaan of nog geen zwarte cijfers schrijven. De OVNH heeft besloten deze bedrijven voor de veertiende editie voor het eerst mee te laten dingen naar De Belofte en die verkiezing ook open te stellen voor andere jonge, veelbelovende ondernemingen uit Noord-Holland.

De onderneming die De Belofte wint, krijgt een flinke steun in de rug; behalve erkenning en het mentorschap van een oud-winnaar, krijgt het winnende bedrijf ook financieel-strategische begeleiding door het team van PIM-NH. PIM-NH ondersteunt bedrijven bijvoorbeeld bij financieringsvraagstukken op het gebied van innovatie, duurzaamheid of circulariteit.

Het traject voor De Belofte:

Jonge ondernemingen (minimaal 1 jaar, maximaal 5 jaar) in Noord-Holland kunnen aangemeld worden t/m 7 januari 2024.

Voor de categorie “De Belofte” is een positief bedrijfsresultaat geen vereiste.

De aanmeldingen worden teruggebracht naar een top 30. Elk genomineerd bedrijf in de top 30 wordt vóór 17 maart 2024 bezocht door partners van de OVNH.

Na dit bedrijfsbezoek nomineert de stuurgroep 10 finalisten. Deze 10 ondernemingen worden bezocht door een jury (periode 1 april t/m 19 mei).

Op de volgende onderwerpen wordt de onderneming beoordeeld:

 • Strategie/Visie
 • Communicatie
 • Personeel
 • Financieel
 • MVO
 • Regionale betrokkenheid
 • Kennis / Innovatie

Finale-avond 29 mei 2024: tijdens deze verkiezingsavond zal bekend worden gemaakt wie zich de De Belofte van Noord-Holland 2023 mag noemen.

Houd mij op de hoogte