Partner aan het woord – Delta Lloyd

Johannes Matthes, commercieel directeur bij Delta Lloyd

‘Waarom Delta Lloyd partner is van de OVNH? In de eerste plaats om het ondernemerschap in Noord-Holland te ondersteunen. Een florerend bedrijfsleven is goed voor iedereen. In de eerste instantie voor de bedrijven zelf, maar bijvoorbeeld ook voor de werkgelegenheid en de provinciale economie. Natuurlijk speelt ook een rol dat het midden- en kleinbedrijf voor dienstverleners als Delta Lloyd een belangrijke doelgroep is.’

‘Dit wordt mijn eerste keer in de jury voor de categorie MKB Midden en ik kijk er naar uit. Een aantal jaar geleden was ik als accountmanager al eens betrokken bij de verkiezing. De bedrijfsbezoeken die ik destijds aflegde, vond ik heel inspirerend. Ze gaven me een verhelderende inkijk in het dagelijkse reilen en zeilen van ondernemers.’

Wat me in de verslagen al is opgevallen, is dat bedrijven die goed presteren in de markt ook hun personeelsbeleid op orde lijken te hebben.

‘Normaal gesproken staan we wat meer op afstand, omdat we via intermediairs werken. Een verkiezing als deze geeft mij en mijn collega’s de unieke kans weer eens bij ondernemers zelf aan tafel te komen. Om van hen te horen wat ze bezighoudt. Wat hun drijfveren zijn, waar ze trots op zijn, waar ze tegenaan lopen en hoe ze omgaan met thema’s als personeelsbeleid, duurzaamheid en innovatie.’

‘De selectie van de tien finalisten in ‘mijn categorie’ belooft veel interessants voor de komende weken en de finale-avond op 17 mei. Wat me in de verslagen al is opgevallen, is dat bedrijven die goed presteren in de markt ook hun personeelsbeleid op orde lijken te hebben. Met een professionele HR-cyclus van jaarlijkse plannings-, functionerings- en beoordelingsgesprekken laten ze zien dat juist voor middelgrote bedrijven de medewerkers heel belangrijk zijn. Een mooie ontwikkeling vind ik. Ik kan dan ook niet wachten om op pad te gaan en persoonlijk kennis te maken de finalisten en de wereld achter hun bedrijven.’

Wie zijn onze finalisten?
Update: Laatste tussenstand Publieksprijs OVNH

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.