Partner stelt zich voor: MKB Amsterdam

Dirk de Bie (37 jaar) is per 1 juni 2017 directeur van MKB Amsterdam en omstreken. Hij volgt Fabian Nagtzaam op die vanaf dat moment bij SV AJAX aan de slag is gegaan. De Bie zal namens MKB Nederland zitting nemen in de stuurgroep en jury van de Ondernemingsverkiezing Noord Holland. In dit interview stellen we hem graag aan u voor.

 

Wat is je achtergrond?

Ik heb o.a. Economische Geografie gestudeerd in Utrecht. De studie stelt de ontwikkeling en het gedrag van bedrijven in de ruimtelijke omgeving centraal. Verder had ik tijdens mijn studententijd een eigen bedrijfje met een paar studenten; een privéchauffeur dienst. Op een toepasselijke manier is ondernemerschap een rode draad in mijn carrière geworden; het fascineert me enorm.

Hoe zag je loopbaan er tot op heden uit?

Na mijn studietijd ben ik aan de slag gegaan als adviseur regionale economie bij de Kamer van Koophandel. In de periode hierna heb ik een aantal interim-opdrachten vervuld, variërend van adviseur business development voor MKB-ers, tot adviseur citymarkteting en adviseur economische zaken. Ook heb ik me bezig gehouden met business development bij een tweetal start-ups. Het is tot op heden een goede mix tussen profit en non-profit, waarbij het ondernemerschap het beste bij me past. Vooral de menselijke maat en klantenservice staan bij mij hoog in het vaandel.

Ik voel me in mijn nieuwe functie binnen MKB Amsterdam dan ook op mijn plaats en werk met veel toewijding aan een sterk ondernemersklimaat.

Wat is je eerste indruk van de OVNH?

De Ondernemingsverkiezing Noord Holland is voor mij toonaangevend in haar categorie. Er is veel commitment bij organiserende partners en sponsoren, de lat wordt ieder jaar weer een stukje hoger gelegd en er heerst een energieke sfeer. Dat zie je terug in de hele verkiezingsperiode en de uiteindelijke verkiezingsavond in mei. De energie spat er werkelijk vanaf!

Ik zie deze ondernemingsverkiezing als dé meest eervolle en prestigieuze verkiezing in de regio en als hét ultieme podium waar ondernemingen uit de Provincie Noord Holland in het zonnetje worden gezet. Verder is het op de avond zelf een bijzonder goede gelegenheid om goede zakelijke contacten op te doen.

 

Waarom is de OVNH zo waardevol?

In de praktijk zijn (succesvolle) ondernemers druk met hun eigen zaak. Vaak staan ze niet stil bij hun economische of maatschappelijke bijdrage en positie.

Met onze verkiezing brengen we dat belangrijke element juist voor het voetlicht. De onderneming staat bij ons centraal!

Ik zou alle ondernemingen willen uitnodigen om mee te doen aan de volgende editie.
Als winnaar kun je rekenen op bijzonder veel publiciteit, een mooi prijzenpakket en vooral een extra duw in de richting om als bedrijf nog verder door te groeien.

Vraag onze oud-winnaars maar eens wat hen deze prijs heeft opgeleverd; dat gaat veel verder dan de eeuwige roem en eer.

Hoe zou je jezelf omschrijven?

Ik zou het anders willen formuleren; ik denk dat anderen mij zouden omschrijven als een bevlogen en pionierend professional. Iemand die over de dagelijkse praktijk heen kijkt en vernieuwend en creatief denkt.

Hierbij hecht ik aan een goede balans tussen nieuwsgierigheid en optimisme enerzijds, en focus op uitvoering en concrete resultaten; uiteindelijk wil ik de wedstrijd wel winnen.

In mijn vrije tijd sport ik graag en zoek ik met mijn gezin ruimte voor ontspanning in de natuur of op het water.

Hoe kijk je naar de toekomst?

Met een open blik en niet al te ver vooruit! Ik kijk uit naar weer een bijzonder mooie jaargang van de ONVH 2017-2018 met veel mooie inschrijvingen. Er liggen al mooie plannen op tafel voor een tof programma.

OVNH – Alumniclub bijeenkomst “Gastvrijheidsdenken is overal!”
Philharmonie Haarlem nieuwe partner OVNH

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.