Van der Laan, Microtechniek en Ventis beste Ondernemingen van Noord-Holland

Haarlem, 15 mei 2019

Theater De Philharmonie in Haarlem was woensdagavond gevuld met deelnemers en belangstellenden voor alweer de 13e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland. Tijdens deze feestelijke avond werden Van der Laan (Grootbedrijf), Microtechniek (MKB Midden) en Ventis Scheepstimmerwerk (MKB Klein) verkozen tot winnaars. Daarnaast werd Karsten Tenten beloond met de welverdiende Publieksprijs.

Op het podium van de finaleavond beland je als onderneming niet zomaar. In de afgelopen maanden streden honderden bedrijven om de inmiddels felbegeerde titel. De dertig finalisten lieten zich op de verkiezingsavond van hun allerbeste kant zien. Hierna was het aan de jury om per categorie een winnaar te kiezen. Voor deze editie ontving de organisatie wederom een recordaantal aanmeldingen. “Het leeft echt in Noord Holland”, aldus Jaap Bond, juryvoorzitter van de OVNH.

Onderscheidend

De deelnemers worden door de jury beoordeeld op alle facetten van het ondernemerschap. Echt onderscheidend zijn, dat is waar het om gaat bij de OVNH. Daarmee tonen deze ondernemingen aan de drijvende kracht te zijn van de economie in Noord-Holland.

De Philharmonie in Haarlem zat woensdagavond vol met deelnemers en belangstellenden. Presentator Rens de Jong begeleide de avond, de laatste drie overgebleven finalisten moesten een “pitch” op het podium geven waarna de jury tot haar eindoordeel kwam. Daarnaast werd de avond muzikaal omlijst door de lokale zangeres Sophie van der Stok en was er een leuk interactief optreden van het cabaretduo Urget & van Deudekom.

Winnaars

Van der Laan uit Zwaag is één van de grotere technische bedrijven in Noord-Holland. Met een mix van jonge ideeën en jarenlange ervaring zijn ze met circa 120 innovatieve deskundigen actief in een breed segment van de markt. Het leveren en bieden van toegevoegde waarde voor hun klanten is de basis van hun werkzaamheden.

Microtechniek uit Beverwijk is altijd in ontwikkeling. Naast de fabricage en het onderhoudvan machines en onderdelen, produceert het bedrijf sinds 2007 ook raketonderdelen voor de Europese ruimtevaart. En dit jaar wordt de nieuwste telg gelanceerd: een servicebedrijf voor de voedingsmiddelenindustrie.

Ventis Scheepstimmerwerk uit Enkhuizen bouwt en restaureert op duurzame wijze houten jachten. En onder het label Brasker Masten worden de grootste en meest innovatieve houten masten van de wereld geproduceerd. Met aandacht voor de hele productieketen, van boom tot mast. Passie en vakmanschap, gecombineerd met de modernste productietechnieken, maken van Ventis een uniek bedrijf.

Publieksprijswinnaar Karsten Tenten is de specialist in de productie en verkoop van snel- en makkelijk op te zetten tenten en een gepassioneerd tentenmaker. Bekend geworden met een uniek oppompbare slangconstructie waarbij tentstokken worden vervangen door luchtslangen. Ter ondersteuning van hun tenten hebben ze een grote reis- en kampeerwinkel genaamd Karsten Travelstore.

Een compilatie van de beelden van de finale-avond volgt snel op deze website. Hou de updates dus in de gaten!

Wie gaan er voor de finale?
Save the date: Kick off Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2021

Gerelateerd nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.